Ultima noapte de dragoste, prima zi fără Dumnezeu

….

Stateau imbratisati pe malul marii si ascultau valurile. Pana cand Ivana i-a spus VOLIM TE, cel mai frumos „te iubesc” pe care il auzise pana atunci. „Te iubesc” spus in romana i-a placut Ivanei, repeta Tie Iubesc… el radea de accentul ei, ii mangaia obrajii, cu degetele se plimba pe buzele ei umede. Se sarutau si zambeau. Apoi din nou se sarutau pasional, sanii rotunzi si tari il faceau pe Dan sa ii cuprinda si sa ii mangaie mai hotarat, Ivana gemea usor incolacindu-si mainile in jurul gatului lui. Au ramas pe plaja pana seara, apoi au hotarat sa mearga la un motel care le placea amandurora. Insa motelul era inchis, razboiul gonise si pe proprietari. Au decis sa intre intr-una din vilele cochete aflate in centru, cu cateva zile inainte vazusera proprietarii cum isi carau bagajele intr-o masina. Erau plecati, ce putea sa se intample?!

Dupa ce au sarit gardul vilei, radeau de isprava facuta. Dan vroia sa sparga un geam, insa Ivana i-a facut semn sa astepte. Cheia de la vila era chiar unde au pus-o proprietarii, sub un ghiveci de flori. Ivana vazuse atunci cand plecasera. Au descuiat si au intrat. Vila era somptuoasa, mobilier victorian, candelabre, tapet pe pereti, o biblioteca uriasa… Dan nu mai vazuse luxul. Vaze si statuete de bronz, panoplie de arme medievale pe pereti, se simtea ca intr-un muzeu. Au descoperit la mansarda un turn din care se vedea tot orasul. Un loc de liniste, cu o canapea uriasa, scaune si masuta din lemn masiv. Privelistea era gradioasa, un oras pustiu, fara lumini, doar o Luna uriasa ce rasarea din mare. Lumina acoperisurile caselor parasite si stradutele ce duceau spre mare.
Erau amandoi la prima iubire, urma o noapte de amor, de dragoste nebuna… in acea mansarda luminata doar de Luna. Ivana i-a scos din buzunare pachetul de tigari Vikend si bricheta, apoi le-a pus pe masuta. A continuat sa il mangaie si sa il dezbrace, sa il sarute…

– Dan, oare in toata aceasta casa nu gasim o sticla de vin si doua pahare ?!?!
Ce putea fi mai romantic decat doi indragostiti ce ciocnesc doua pahare de vin in prima lor noapte de dragoste?

– Merg acum, Ivana! a spus Dan.

Dan a coborat in bucatarie si a inceput sa caute, a gasit tirbuson si doua pahare. Apoi a descoperit ca exista si o pivnita. Aici, rostuite frumos, zeci de sticle de vin erau pe rafturi. A luat o sticla la repezeala si a urcat scarile.
In acest rastimp, Ivana s-a apropriat de masuta de langa fereastra, a luat o tigara, a trecut-o pe sub nas pentru a-i simti aroma. Mirosul tutunului o entuziasma. Scanteile brichetei au aprins gazul, iar flacara brichetei a aprins prima ei tigara fumata vreodata, la fel cum era si prima ei noapte de dragoste. Fumul tras cu sete a patruns adanc in plamani, a ridicat capul pentru a sufla…

Dan urca scarile cand a auzit zgomotul. Un zgomot mic, urmat de o liniste abisala. A intrat in camera. Tigarea era cazuta langa mana Ivanei. Ivana era aproape de pat, cazuta pe spate. Din gatul ei tasnea sangele in toate partile.

-Ivanaaaa!!! A luat-o in brate incercand sa-i opreasca sangerarea acoperind-o cu palmele. Sangele cald tasnea printre degete. A strigat, si-a ridicat privirea innebunit. Peretii, patul erau stropiti de sange.

-Ivanaaa!… a incercat sa-i rosteasca numele … agonia a durat o vesnicie pentru Dan. Poate cateva zeci de secunde cu trupul Ivanei strans la piept. Poate minute, poate clipe. Poate prea putin sau poate prea mult. Ochii i s-au inchis. Sufletul a disparut. Inima a tacut. Dar zambetul! Zambetul Ivanei avea sa-i ramana intiparit pe viata.

Dimineata in Dubrovnik. O silueta ducea in brate pe strazile pustii un trup invelit intr-un cearsaf alb. O silueta careia nu ii mai curgeau lacrimi pe obraz. Secasera. Mergea incet spre nimic… a fost ultima noapte de iubire si prima zi fara Dumnezeu.

Un lunetist de elita astepta urmatoarea tinta. Intr-o liniste deplina scruta casele privind prin luneta. Degetul era pe tragaci, cautand momentul potrivit. Probabil de sute de ori maturase cu privirea acele case. Sau de mii de ori. Imaginea rotunda din luneta urca pe cea mai somptuoasa vila din oras. Parter. Etaj. Ferestrele intunecate. Mansarda. Fereastra. Lumina. Conditii ideale, fara vant. A tintit mai sus de lumina vazuta. 2 secunde i-au trebuit glontului sa ajunga la fereastra. 2 secunde in care prima tigara fumata vreodata, a ars… și o dată cu el și sufletul lui Dan.

Pasaje dintr-un roman-scenariu. Va continua.